imagine <h2>cuget liber</h2>COLEGIUL TEHNIC <i>GENERAL GHEORGHE MAGHERU</i></br>
		loc. targu jiu jud. GORJ - ROM

cuget liber

COLEGIUL TEHNIC GENERAL GHEORGHE MAGHERU
loc. targu jiu jud. GORJ - ROM
  editia numarul:

4.

categoria: liceu
a mai participat:
 • editia 6 ( 90 pct - II)
 • editia 5 ( 97 pct - I)
 • premiu: II
  cu 90 puncte (8 voturi pe facebook)

  coordonator:      LOGA A, STROIE V.,MINONIU A.,MILOSTEANU D. - dianamilosteanu@yahoo.com
  echipa:      TRASCA DIANA, PRIPICI IONUT, STAN ALEXANDRU, RAGALIE ALEXANDRA
  motivatia:

        "Scolarii, elevii, cu talent, har si dar al rostuirii cuvintelor intr-o noua intelegere a mersului lumii, s-au adunat intr-o zi de mai, la Tismana -ntr-o gradina, pentru a se confrunta in arena literelor, fie ale compunerii libere, poezii, eseuri, piese de teatru, fie ele aspectuoase si dense reviste de liceu.S-au strans sub obladuirea maestrilor indrumatori, ai inteligentei, ai imaginatiei, ai instruirii lor ca viitori pedagogi, artisti, scriitori, savanti, inventatori ori simpli cetateni ai unui viitor mai fericit." Cuget Liber, nr.43, Ion Popescu Bradiceni.

  continut:

       "Cugetul Liber" este o enciclopedie, o carte de istorie, de literatura, de filozofie, de informatica, de psiho-pedagogie,o carte pe care, daca o citesti cu atentie iti apare in suflet verbul a cugeta, care conjugat la timpul prezent, iti dezvaluie un spectacol de idei si de reflectii, de atitudine si de constiinta morala,incat fiecare sintagma, propozitie sau fraza citita se intipareste in memorie si in inima, facandu-te sa gandesti si sa-ti pui intrebari..... Afirmam, mai sus, ca unul dintre simbolurile revistei este libertatea de a iubi...rasfoiti paginile revistei si veti constata ca darul unei puteri este CUVANTUL, prin el descoperim ca lumea este plina de oameni nascuti in afara iubirii si ca iubirea n-ar fi posibila fara iertare.

  perspective:

       Meritul deosebit al revistei este acela că a depășit de mult cadrul obiÈ™nuit al È™colii deschizandu-se către marea cultură naÈ›ională È™i familiarizandu-i, in acest fel, pe cei cărora li se adresează, cu fenomenul cultural È™i literar naÈ›ional. Criticii au numit-o „filon de spiritualitate”. Dumitru Bunoiu, omul care a creat È™i a susÈ›inut revista Cuget Liber, spunea: „Suntem convinÈ™i că revista va rămane o tribună a gandirii creatoare a elevilor noÈ™tri, că firavele izvoare ale talentului È™i elanul tineresc se vor revărsa in È™uvoiul cel mare ce străbate de secole pămantul romanesc”. El a numit-o „revista revistelor”. Sper că ea va dăinui È™i se va bucura in continuare de această apreciere.

  observatii:


  Poate trebuie sa asteptati un moment pana se incarca editia electronica a revistei!  google docs

  <