imagine <h2>diákszó-vocea elevului</h2>ŞCOALA GIMNAZIALĂ <i>Pădureni</i></br>
		loc. chisineu-cris jud. ARAD - ROM

diákszó-vocea elevului

ŞCOALA GIMNAZIALĂ Pădureni
loc. chisineu-cris jud. ARAD - ROM
  editia numarul:

4.

categoria: gimnaziu
a mai participat:
 • editia 2 ( 39 pct - )
 • premiu:
  cu 55 puncte (16 voturi pe facebook)

  coordonator:      Sime Judit - simejudit@yahoo.com
  echipa:      Gácsi Botond-Ernst, Göröngyi Barbara-Lenke, Pusztai Levente-Zoltán, Schuler Beatrix
  motivatia:

        Revista „Diákszó” apare de doisprezece ani, redactat în fiecare an de elevii din clasa a VII-a. Primul număr al revistei a apărut în luna februarie 2003. Numerele din anii precedenÅ£i, se regăsesc pe site-ul ÅŸcolii noastre (padureni.wikifoundry.com). ApariÅ£ia revistei noastre a fost posibilă datorită unei cooperări al colectivului Åžcolii Pădureni: cadre didactice ÅŸi elevi, care au organizat un bal pentru părinÅ£i, unde din donaÅ£ii am adunat banii necesari pentru cumpărarea unui xerox mic ÅŸi alte materiale necesare editării revistei.

  continut:

       La realizarea revistei pot contribui toÅ£i elevii ÅŸcolii cu poezii, articole, rebusuri. Pe paginile revistei a fost prezentată istoricul oraÅŸului ÅŸi a ÅŸcolii noastre, geografia regiunii, evenimente importante petrecute în oraÅŸ, tradiÅ£iile populare, personalităţi importante din oraÅŸul nostru. Revista a parcurs un drum lung de existenţă, dar au rămas neschimbate: articolul principal se referă la aspecte locale, istorice sau geografice; articolele sunt scrise de elevi sau despre elevi; pe ultima pagină se află concursul intitulat „Fii ÅŸi tu milionar de cunoÅŸtinÅ£e”. Răspunsurile la întrebări se regăsesc în articolele revistei, elevii completând un talon de participare la acest concurs, care este premiat cu ciocolăţi. Anual apar patru-cinci numere, la fiecare două luni. ConÅ£inutul numărului 2, IARNA-ÃŽNCEPUTUL PRIMÄ‚VERII 2014: -pe coperta din faţă se află un articol despre Trupa Szikra, participând la un concurs internaÅ£ional, ei au câştigat o tabără de vară la Marea Adriatică; -pe paginile 2-4 sunt prezentate evenimentele din ÅŸcoala noastră (activităţi metodice, carnavalul celor mici de la grădiniţă, înscrierea în clasa pregătitoare, simularea clasei a VIII-a, participarea la concursul organizat de ziua internaÅ£ională a limbii materne, sărbătorirea zilei de 15 martie, activitatea SNAC din ÅŸcoala noastră ÅŸi programul din săptămâna Åžcolii Altfel); -pe pagina a 5-a sunt menÅ£ionaÅ£i ÅŸi lăudaÅ£i elevii participanÅ£i la concursurile ÅŸcolare, la disciplinele matematică, limba maghiară ÅŸi fizică, precum la concursurile de fotografie, desen ÅŸi de cultură generală; -pe pagina a 6-a regăsim părerile elevilor din clasa a VIII-a despre ultimul an din ciclul gimnazial, Å£elurile, visele lor după terminarea clasei a VIII-a; -paginile 7-8 conÅ£in autoprezentarea elevilor (materia, cartea, muzica, culoarea, mâncarea, băutura, floarea, animalul preferat, hoby-ul practicat); -pe pagina a 9-a sunt diferite tipuri de rebusuri realizate de elevi, precum ÅŸi o scurtă poezie; -pe pagina a 10-a sunt întrebările concursului „Fii ÅŸi tu milionar de cunoÅŸtinÅ£e”, talonul de participare la concurs (talonul trebuie completat, pus într-o cutie, iar doi câştigători sunt desemnaÅ£i prin tragere la sorÅ£i); tot aici se află o ilustraÅ£ie legată de sărbătoarea PaÅŸtelui, precum membrii redacÅ£iei.

  perspective:

       PERSPECTIVE Revista noastră se renaÅŸte în fiecare an, datorită schimbării redacÅ£iei. Fiecare generaÅ£ie de elevi aduce ceva nou, inedit, astfel sperăm că revista noastră va cunoaÅŸte o existenţă îndelungată. MulÅ£umim organizatorilor acestui concurs că ne-au acordat această ocazie de a ne prezenta unui public mai larg.

  observatii: in limba maghiara


  Poate trebuie sa asteptati un moment pana se incarca editia electronica a revistei!  google docs

  <