imagine <h2>picătura de viață</h2>Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara <i>Dumitru Motoc</i></br>
		loc. bucuresti jud. BUCURESTI - ROM

picătura de viață

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Dumitru Motoc
loc. bucuresti jud. BUCURESTI - ROM
  editia numarul:

4.

categoria: liceu
a mai participat:
 • editia 6 ( 105 pct - I)
 • editia 5 ( 103 pct - I)
 • premiu: II
  cu 90 puncte (58 voturi pe facebook)

  coordonator:      Maier NataÅŸa Delia, Maria-Mirella Popescu - picaturadeviata@gmail.com
  echipa:      Boeru Armando Florentin, Dumitrache Bianca, Palangă Raluca, Costache Oana
  motivatia:

        Picătura de viaţă reprezintă una dintre tradiÅ£iile "dulci-amărui" ale colegiului nostru. A apărut într-o serie de numere între anii 1996 ÅŸi 2000, după care ÅŸi-a sistat prezenÅ£a pe scena vieÅ£ii ÅŸcolare din CTIA Dumitru MoÅ£oc. Reluată în 2012, cu o nouă serie de numere, această revistă ÅŸi-a regăsit vigoarea ÅŸi tinereÅ£ea prin regândirea formulei editoriale. Actuala "Picătură de viaţă" vine sî oglindească, atât de fidel pe cât poate o revistă ÅŸcolară, pulsul liceal al "moÅ£ocilor", de la mic la mare, cu bune ÅŸi cu rele, cu mult umor ÅŸi cu multă veselie, încercând să surprindă, în numărul de pagini relativ limitat, diversitatea de evenimente, idei, interese ale elevilor. Nu este o revistă a dascălilor, ci una care, îndrăzneÅ£, ia pulsul adolescenÅ£ei, aÅŸa cum ÅŸtiu cei ce îşi petrec, aÅŸezaÅ£i în bănci, o bună parte a zilei între zidurile liceului.

  continut:

       Revista are, în formatul de acum, un plan editorial de patru numere pe an, într-un ritm cvasibilunar, dacă avem în vedere că ÅŸi colectivul de redacÅ£ie ia o binemeritată vacanţă peste vară. Numerele duble (a câte două luni deci) au structura gândită astfel: un număr ordinar ÅŸi un număr festiv pentru fiecare semestru. Numerele ordinare sunt dedicate anotimpurilor ÅŸcolare (toamnă-iarnă ÅŸi iarnă-primăvară), iar numerele festive sunt dedicate unul sărbătorilor de iarnă, iar celălalt festivităţilor de absolvire. Numere ordinare au în jur de 40 de pagini, cu o structură caleidoscopică: Editorial, Agenda MoÅ£oc (ÅŸtiri, noutăţi din liceu ÅŸi din oraÅŸ), Gazeta de perete (un tablou de bord al liceului, în funcÅ£ie de interese), GeneraÅ£ia nouă (creaÅ£ie literară ÅŸi plastică), Veni, vidi, vici (relatări din vizite, excursii, activităţi extraÅŸcolare), In corpore sano (dosar tematic dedicat zonei lifestlyle), Despre ÅŸcoală cu drag (conform principiului numai materiale amuzante).

  perspective:

       Revista doreÅŸte să continue în acelaÅŸi format planul editorial. Se doreÅŸte încetăţenirea obiceiului de a lucra online. Este o revistă care circulă în mediu electronic, iar munca redacÅ£ională este desfăşurată în acest fel, electronic, sub supravegherea profesorilor. Dorim, pe viitor, să realizăm un lanÅ£ de distribuÅ£ie prin poÅŸtă electronică mai eficient ÅŸi să "ÅŸcolim", în sensul organizării unor cursuri facultative de jurnalism ÅŸcolar, membrii redacÅ£iei.

  observatii:


  Poate trebuie sa asteptati un moment pana se incarca editia electronica a revistei!  google docs

  <